Personlig Assistans Helsingborg

Med kundernas välbefinnande i fokus

Få kontroll på ditt liv med hjälp av en psykolog

Det finns tillfällen i livet då man känner sig stark och där man nästan känner sig oövervinnerlig; ingenting är omöjligt och ingenting utanför sin egen sfär kan påverka. En härlig känsla. Men; likväl så kan det finnas stunder i livet då man känner sig direkt svag och där de mörka tankarna tar för mycket plats; man drabbas av sämre självförtroende och man känner att man inte duger något till. Jobbet, familjen, det sociala livet – allt känns hopplöst och det spelar ingen roll vad man gör; känslan av att vara otillräckligt ligger ändå kvar.

Det är tyvärr vanligare idag att människor drabbas av depressioner och där man slutligen går in i väggen; vi lever i ett allt mer kravfyllt, stressat samhälle och den egna prestationen ska alltid komma i första rummet. Det vill säga – många ställer på tok för höga krav på sig själva och har dessutom krav på sig utifrån; en kombination som gör att man till slut inte orkar längre. Krav utifrån. Med detta menar vi både från jobb, från familjen och vi menar även en annan bov i dramat – de sociala medierna.

Att man hela tiden ska visa sig vara den perfekta mamman/pappan och laga den bästa middagen, ha det perfekta hemmet, de perfekta barnen, den perfekta semestern och så vidare skapar även det en enorm press och stress och detta då man hela tiden jämför sig med andra via exempelvis Instagram och Facebook. Det handlar om ett i grunden osunt beteende; ingen är perfekt och det ska man komma ihåg i allt detta.

En psykolog kan förändra ditt liv

Men; om man känner att världen håller på att rämna utanför och att man är nära att förlora fotfästet – finns det då något som man kan göra för att hitta rätt? Ja, mycket handlar om att man måste våga ta steget och ta hjälp där man besöker en psykolog. En psykolog kan hjälpa en person att hitta trygghet i sig själv; att inse att man duger och där man får en chans att ventilera om sin vardag och sina problem. Att besöka en psykolog är inget rop på hjälp och ett tecken på svaghet. Det är ett tecken på styrka.

Människor i större städer känner ofta större stress – och då kan regelbundna besök hos en psykolog vara exakt den ventil du behöver. Att i lugn och ro kunna sitta hos en psykolog – en person som verkligen lyssnar – kan vara skillnaden i livet. Man kan inse vad som egentligen betyder något, hur man kan förändra sig själv och sina vanor till det bättre och man kan få de verktyg man behöver för att – helt enkelt – må bättre. Rådet är att man även vid stunder då man känner sig lite starkare bokar in en tid hos en psykolog och detta för att det ger effekt i form av bättre insikt i sig själv och sitt eget beteende. Något vi alla behöver.

14 Oct 2016