Personlig Assistans Helsingborg

Med kundernas välbefinnande i fokus

När du behöver hjälp hemma

Det finns många i vårt samhälle som av olika anledningar inte klarar det vardagliga sysslorna hemma själv. Det kan handla om funktionshinder, ålderdom eller psykiska besvär.

Det kan också vara att man lever med en sjuk anhörig eller det egna barnet som kräver omvårdnad dygnet runt, då orkar man inte även sköta hemmet och har ingen tid för sig själv. 

Det finns olika varianter av hemtjänster på marknaden. Numera finns det förutom statlig hjälp, även många privata aktörer med olika inrikningar för att underlätta livet för de drabbade. 

Få hjälp med hemtjänsterna

Det finns många professionella företag när du behöver hjälp hemma som erbjuder ett antal högkvalitativa tjänster i hemmet.

Det kan handla om allt från hjälp med den personliga hygienen till städhjälp. Det finns ovärdelig hjälp att få, och ingen i Sverige ska behöva känna maktlöshet för att kroppen håller eller klarar vissa hushållssysslor längre. Det kommer att öka livskvalitén betydligt när man får hjälp hemma, både att det blir rent och fräscht, men även av en personlig kontakt. Allt sker på dina villkor och det är du som bestämmer.

Att hjälpa personer med särskilda behov gör att de kan få bo kvar hemma och inte tvingas bo på någon form av hem. De flesta människorna känner sig trygga hemma och vill inte flytta.

Du ska alltid bli trevligt bemött och respektfullt behandlad i ditt eget hem.   

Exempel på vad man kan få hjälp med

Många företag erbjuder ett brett utbud av tjänster, som till exempel olika servicetjänster, omvårdadstjänster, avlösning för den som ger service till en närstående eller anhörig i hemmet, ledsagning vid läkarbesök och myndighetsbesök.

Man kan självklart även få hjälp i köket med matlagning och diskning. Det är livskvalitet att få lagad mat varje dag. 

Om man inte klarar fysiskt att tvätta sig och gå på toaletten själv finns det kompetent hjälp att få. De som arbetar inom hemtjänsten är väldigt snälla och hjälpsamma med stor förståelse för att det kan vara känsligt för vissa.

Det finns också möjlighet att få hjälp med städning och tvättning av hemmet. Ingen ska behöva ha det smutsigt och ofrächt för att kroppen inte klarar av det.

Ibland kanske man behöver bli ledsagad till någon aktivitet, något som är avgörande för vissa för att komma ut ur sitt hem. Bara att få prata med någon i sitt hem kan göra underverk för en ensam människa och bryter en känsla av isolering.

10 Jan 2019