Personlig Assistans Helsingborg

Med kundernas välbefinnande i fokus

Rätt hundfoder gör pälsen blank och fin

Hundar tänker inte på vad de äter, bara det smakar gott. Det är därför man som hundägare måste se till att det finns rätt näring i det hundfoder man serverar.

Förr fick hundar hålla tillgodo med rester från familjens middagar. Sås, potatis, korv och ben. Hundar älskar det som kommer från familjens matbord men all mat är inte bra för de fyrbenta vännerna. Salt, lök och socker kan ställa till det och göra att hunden får ont i magen.

Det bästa du kan göra för din hund är att bjuda på foder som är tillverkat för och anpassat till hundar. Om du läser innehållsförteckningen på förpackningen framgår det vad maten består av. Ett sätt att se om hunden får i sig det den behöver är att pälsen är blank.

Det finns olika sorters hundfoder för olika sorters hundar

Det är stor skillnad på olika hundraser. För att tillgodose hundens behov behöver man därför tänka på hur stor och hur aktiv den är. Arbetande hundar kan behöva mat två gånger om dagen. Sällskapshundar som nöjer sig med tre promenader behöver oftast bara äta en gång per dag.

Det är inte bara mängden mat som är viktig utan också näringsinnehållet. De flesta hundar får i sig allt de behöver om de får tillgång till ett balanserat hundfoder. Du kan välja torrfoder men då är det viktigt att se till att det alltid finns tillgång till friskt vatten. Dricker hunden dåligt kan du blötlägga maten innan du ställer fram matskålen.

Läs mer om Rustas hundfoder här: rusta.com/se/sv/fritid/husdjur/hund/hundfoder/

30 Aug 2023